Ion Ceban: Toate serviciile gospodărești municipale intervin în sectoarele Capitalei, pentru înlăturarea consecințelor precipitațiilor abundente

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, în prezent, toate serviciile gospodărești municipale intervin în sectoarele Capitalei, pentru înlăturarea consecințelor ploii abundente și a vântului din dimineața...

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, în prezent, toate serviciile gospodărești municipale intervin în sectoarele Capitalei, pentru înlăturarea consecințelor ploii abundente și a vântului din dimineața zilei de 29 mai 2024.

„Echipa de serviciu de defrișatori ai Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” se află în teren de la primele ore ale dimineții pe mai multe locații din municipiul Chișinău, pentru a înlătura situațiile de avariere apărute în urma rafalelor de vânt, rupturi de crengi și arbori doborâți la sol. La rândul lor, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” verifică străzile cu risc sporit de inundații și intervin prompt cu măsuri de prevenire a situațiilor problematice” a menționat edilul.

În context, a adăugat Ion Ceban, la necesitate, sunt ridicate grilajele de la gurile de scurgere, pentru a asigura o evacuare eficientă a apei de pe carosabil și a menține siguranța pe drumurile municipale.

De asemena, potrivit Primarului General, sunt înregistrate și rupturi ale conductorilor electrici care au afectat circulația transportului electric.
„Pentru remedierea, în cel mai scurt timp, a situațiilor de avariere, echipele RTEC sunt deja în teren”, spune Ion Ceban.

În contextul avertizării meteorologice Cod Galben de instabilitate atmosferică: ploi, grindină, descărcări electrice și intensificări ale vântului, anunțat de meteorologi, Primăria Municipiului Chișinău face apel repetat către locuitorii și oaspeții Capitalei, să dea dovadă de precauție, pentru a-și proteja sănătatea.

De asemenea, în cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, cetățenii sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

In this article