Ion Ceban solicită scuze publice din partea Guvernării pe mai multe subiecte ce au stârnit revolta în societate

Primarul general Ion Ceban solicită scuze publice din partea Guvernării pe mai multe subiecte ce au stârnit revolta în societate. Ceban afirmă că după o săptămână nu a...

Primarul general Ion Ceban solicită scuze publice din partea Guvernării pe mai multe subiecte ce au stârnit revolta în societate. Ceban afirmă că după o săptămână nu a primit nimeni scuze publice pentru eroare de lunea trecută când s-a anunțat că la Spitalul sf Treime au fost reținuți mai mulți medici. Când de fapt a fost o altă policlinică.
„Acolo au fost făcute acuzații grave la adresa medicilor, dar de fapt nimeni nu a prezentat nimic, iar medicii continuă să-și facă munca și să lucreze în regim normal. Se aruncă fumigene pentru a bulversa oamenii și a sustrage de la gravele evenimente cum ar fi protestele oamenilor și scumpirile din fiecare zi.

Nu am văzut scuze pentru acțiunea când în trafic este oprită o ambulanță ca să treacă coloana cu oficiali. În loc de scuze publice și să fie explicată situația, iarăși au dat vina pe medici, că ei ar fi mers fără pacienți.

Tot ei mint că nu se folosesc de coridoare verzi, când încă solicită acest lucru și blochează străzi pentru diverse necesități.

În stare de urgență, s-a anunțat că 300 de procurori, judecători chefuiau într-un local pe perioada stării de urgență, când de fapt după s-a adeverit și au comunicat că nu erau așa persoane. Și dacă nu erau, de ce nu prezentați scuze publice?

Într-un final avem tot mai multe scumpiri, iar la această etapă avem la nivel municipal cheltuieli suplimentare peste 330 de milioane de lei. Bani care urmau să fie repartizați pentru proiecte în Chișinău, drumuri, trotuare, iluminat, reparația drumurilor în suburbii, programe pentru sănătatea oamenilor, școli și grădinițe. Ne mint și ne fură ca în codru fără să de-a explicații”, a punctat Ceban.

Edilul a subliniat că acum toți se agită, deoarece dosarul depus de Primăria Chișinău pe subiectul majorării prețului la gaz cu data din urmă este în examinare. „Toți specialiștii în domeniul justiției spun că acest dosar care se află la Curtea de Apel poate să aibă câștig de cauză, iată de ce ei se agită tare. Așteptăm demisii pentru raportări mincinoase, deși nu au acest curaj, deoarece se țin de fotolii! În fapt, normal ar fi demisii de Onoare”, a conchis Ion Ceban.

In this article