Ion Ceban se arată indignat de faptul că în laboratoarele private pacienții efectuează teste PCR la Covid la preț de 800 de lei

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că în laboratoarele private pacienții efectuează teste PCR la Covid la preț de 800 de lei, în timp cei...

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că în laboratoarele private pacienții efectuează teste PCR la Covid la preț de 800 de lei, în timp cei de la Ministerul Sănătății afirmă că sunt laboratoare unde se fac cu 300.

 

„Ultima mea întrebare azi către minister este sa ne explice noua, cadrelor medicale, dar în primul rând pacienților – unde, în care laboratoare si cum pot fi efectuate testele PCR la Covid la prețul de 300 lei. Nu stim.

 

Oamenii sunt nevoiți în continuare să scoată bani din buzunar la laboratoarele private, cate 800 lei pentru asemenea teste? Unde sunt laboratoarele publice în Chișinău și cele regionale care fac asemenea teste la 300 lei?”, a întrebat edilul.

 

Amintim că în cadrul unor licitații, Primăria Chișinău a cumpărat teste rapide la Covid, pentru a testa profesorii, cu 17 lei per test.

In this article