Ceban despre tichetarea electronică. Ceban: se face studiul sociologic, după care se va face studiul de fezabilitate

Este necesar încă câteva luni pentru a fi luată o decizie cu privire la implementarea tichetării electronice. Potrivit primarului general Ion Ceban, acum se face studiul sociologic, după...

Este necesar încă câteva luni pentru a fi luată o decizie cu privire la implementarea tichetării electronice. Potrivit primarului general Ion Ceban, acum se face studiul sociologic, după care se va face studiul de fezabilitate.

„Ceea ce am discutat cu partenerii VISA și Mastercard și cei care stau să deservească acest proces. Este pe măsura așteptărilor care le-am avut atunci. Este un proiect pilot. Acum se face studiul sociologic, care va fi finalizat în 2-3 luni de zile, ulterior va fi finalizat studiul de fezabilitate – alte2-3 luni de zile. Ulterior vom putea acele servicii, în baza studiului de fezabilitate. Fie că e un parteneriat public-privat, fie că este contract de servicii. Ceea ce este perceput în perioada actuală – este un proiect pilot. Urmează să vedem când luăm decizii când vom putea integra plata fără cash.

Pentru taxatori avem o altă opțiune. Astăzi discutăm despre serviciul de parcări în mun. Chișinău. Probabil că multe acestea vor fi cu plată. Atunci o parte de ei vor rămâne în calitate de controlori în regiile transport electric și parcul de autobuze. Ceilalți vor fi transferați în verificarea plății parcărilor”, a declarat Ceban.

Edilul a dat garanții că taxatorii vor avea salarii mai mari, când vor fi transferați în calitate de verificatori la parcările din capitală.

In this article