Ion Ceban propune măsuri drastice împotriva vandalismului

Primarul Capitalei, Ion Ceban, va insista ca toți cei care vandalizează bunurile municipale să fie penalizați și chiar să îndeplinească munci în folosul comunității, așa ca, pe viitor,...

Primarul Capitalei, Ion Ceban, va insista ca toți cei care vandalizează bunurile municipale să fie penalizați și chiar să îndeplinească munci în folosul comunității, așa ca, pe viitor, infractorii să nu mai fie tentați să mai recurgă la astfel de acțiuni condamnabile, care aduc pagube orașului.

De asemenea, primarul Chișinăului susține că existența unei Poliții Municipale ar contribui mai eficient la contracarare acestor fenomene.

”În contextul cazurilor de ieri de vandalizare, rog, așa cum am făcut de obicei, să fie anunțată imediat poliția, să fie oferite toate materialele video pe care le deținem și să se intervină pentru identificarea făptașilor. Am spus-o de mai multe ori că cel mai indicat ar fi să existe o poliție municipală, ca să monitorizăm în timp real acele camere de supraveghere pe care le-am instalat în tot orașul. Astfel, situația ar fi alta, am putea mult mai rapid să-i identificăm pe cei care se comportă inadecvat în așa zone precum parcuri, curți de blocuri, parcări etc.”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței de azi a Primăriei Chișinău.

Edilul-șef a precizat că lumea trebuie să înțeleagă că fiecare element distrus costă și acești bani sunt din bugetul municipal.

”După cazurile de ieri, am rugat să se intervină imediat pentru a fi refăcute toate obiectivele, deoarece ”efectul geamurilor stricate” să nu fie în Chișinău. De asemenea, să fie calculate toate pagubele, ca, ulterior, să fie restituite în bugetul municipal. Zilnic, sunt sute de angajați ai Primăriei Chișinău care lucrează de dimineață devreme până noaptea târziu, indiferent de timpul de afară, pentru a menține curățenia în oraș și este regretabil când oamenii nu apreciază, dar distrug aceste lucruri”, a mai adăugat Ion Ceban.

Amintim, în noapte 22 spre 23 noiembrie, un grup de patru tineri au distrus mau multe bănci de pe Aleea Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Un caz similar a avut loc și într-un parc din sectorul Râșcani. Poliția a fost sesizată și i-au fost expediate și imagini video cu făptașii.

In this article