Curtea de apel Bălți menține arestarea judecătorului din Chișinău

Astăzi, Curtea de Apel Bălți a respins în totalitate contestația avocaților, lăsând în vigoare încheierea Judecătoriei Centrale Bălți din 16 noiembrie 2023 în privința judecătorului Judecătoriei Chișinău, care...

Astăzi, Curtea de Apel Bălți a respins în totalitate contestația avocaților, lăsând în vigoare încheierea Judecătoriei Centrale Bălți din 16 noiembrie 2023 în privința judecătorului Judecătoriei Chișinău, care a impus o măsură preventivă – arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. 

Totodată, Curtea de Apel Bălți a admis integral recursul declarat de procurorii anticorupție, aplicându-i judecătorului Curții de Apel Chișinău, măsura preventivă arestul la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Amintim că, la 16 noiembrie 2023, Judecătoria Bălți sediul Central a admis parțial demersul procurorului privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, dispunând în privința acestuia, aplicarea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article