Ion Ceban: Primăria a primit primul lot de recirculatoare bactericide, donație din partea UE: Sunt binevenit, în contextul că ar putea să vină un nou val Covid-19. Investiția este de 81 de mii de euro

Pentru sănătatea călătorilor. Regia Transport Electric Chișinău a primit o donație de 30 de recirculatoare bactericide, achiziționate de Uniunea Europeană prin intermediul proiectul „MOVE IT like Lublin”. Primarul...

Pentru sănătatea călătorilor. Regia Transport Electric Chișinău a primit o donație de 30 de recirculatoare bactericide, achiziționate de Uniunea Europeană prin intermediul proiectul „MOVE IT like Lublin”. Primarul general Ion Ceban, spune că acesta este primul lot din 680 de unități. Finanțarea din partea Uniunii Europene este în valoare totală de peste 81.000 euro, ce vor acoperi un număr de circa 340 de autobuze și troleibuze.

Potrivit primarului general Ion Ceban, acțiunea de echipare a unităților de transport public cu primele 30 de unități de echipament inovativ, vine ca răspuns la provocările de sănătate publică, în contextul pandemic și reprezintă una dintre măsurile de siguranță sanitară în transportul public, recomandată de experți, în baza analizei celor mai bune practici internaționale de combatere a răspândirii virusului COVID – 19 și a altor afecțiuni contagioase.

„Eu vreau în numele tuturor chișinăuienilor să mulțumesc pentru această asistență din partea UE, în cadrul acestui proiect pe care urmează să îl implementăm de la orașul de la care învățăm foarte mult.

Sunt proiecte diferite, începând pe partea de infrastructură, terminând cu justiția și consolidarea capacităților autorităților. Ceea ce ține de acest proiect, cele 400 de unități care urmează să fie dotate în scurt timp, s-au să fie finalizate aceste instalații, sunt binevenite mai ales în contextul unui nou val Covid, despre care specialiștii ne spun că bate la ușă. Sperăm că o dată instalate, să diminueze de riscurile de infectare și eventual, orice alte consecințe pentru sănătate.

Noi investim foarte mult în modernizarea transportului public. Anul trecut 240 de unități au fost aduse la Chișinău, autobuze moderne, troleibuze noi. Avem o creștere de practic a 11% a numărului de călătorii. Noi nu știm de ce așa. În timp o să aflăm. Noi muncim în această direcție pentru a crește nr persoanelor care circulă cu transportul public.

Ceea ce ține planul verde, avem o strategie în acest scop și implementăm obiectivele puse. Apropo, Chișinău în regiune are cea mai mare rețea de transport electric, ceea ce reprezintă eco”, a declarat edilul.

Recirculatoarele bactericide sunt instalate în spațiile din unitățile de transport public unde circulă mai puțin aer, iar prin acțiunea eficientă a razelor UVC aerul se dezinfectează rapid, protejând călătorii în timpul utilizării transportului public, inclusiv atunci când se atestă un flux mare de oameni. Acestea au dimensiuni compacte și sunt rezistente la vibrații, ceea ce face posibilă utilizarea lor în asemenea spații.

In this article