Ion Ceban: Modernizarea bulevardului Dacia din sectorul Botanica continuă

Modernizarea bulevardului Dacia din sectorul Botanica continuă. Potrivit primarul general Ion Ceban, au fost efectuate lucrări de reparație curentă cu frezarea învelișului asfaltic uzat, îndreptarea bordurilor, ridicarea la...

Modernizarea bulevardului Dacia din sectorul Botanica continuă.

Potrivit primarul general Ion Ceban, au fost efectuate lucrări de reparație curentă cu frezarea învelișului asfaltic uzat, îndreptarea bordurilor, ridicarea la cotă a grilajelor de scurgere a apelor și a fântânilor de canalizare și plombarea părții carosabile.

În zona stațiilor de așteptare a transportului public a fost întărită fundația drumului. Stațiile au fost modernizate.

Pe toată suprafața drumului a fost aplicat tratamentul bituminos de tip Slurry Seal.

Pe tot segmentul de drum reparat a fost trasat și marcajul rutier.

În prezent, pe segmentul cuprins între bd. Decebal și str. Trandafirilor se fac lucrări ample de reparație a carosabilului pe centurile de deplasare a transportului public, pe ambele părți”, a declarat edilul.

Pe direcția spre sectorul Centru se amenajează zona pietonală, locuri de parcare în aliniamentul stradal, o pistă pentru cicliști și se modernizează iluminatul public. În reparație sunt trotuarele, pe porțiuni.

Reparată a fost aleea pietonală și scările de la intersecția bd. Dacia cu str. Hristo Botev. Reparată a fost subterana de la intersecția bd. Dacia cu str. Teilor.

“În reparație este subterana de la intersecția bulevardelor Dacia-Traian-Decebal.

În zonă sunt amenajate spații de recreere și scările de acces spre subterană. Au fost plantați platani de-a lungul aleii bulevardului.

A fost instalat sistemul de irigare pe toată aleea de pe bulevard. Iluminatul a fost modernizat”, a punctat Ceban.

Tot pe bd. Dacia are loc reparația Centrului de Tineret din sectorul Botanica, iar în preajmă va fi amenajat un scuar pentru toți cetățenii.

In this article