Ion Ceban: Începem înscrierea la școală în clasa 1. Peste 6000 de cereri, depuse online. Cum poți să îți înscrii „bobocul” în primul an școlar

În cadrul ședinței primăriei Chișinău de astăzi, primarul Ion Ceban a prezentat datele privind înscrierea copiilor la școală și grădiniță în municipiu. Potrivit edilului, peste 6000 de cereri...

În cadrul ședinței primăriei Chișinău de astăzi, primarul Ion Ceban a prezentat datele privind înscrierea copiilor la școală și grădiniță în municipiu. Potrivit edilului, peste 6000 de cereri au fost deja depuse pentru clasa 1, iar procesul continuă până pe 16 iunie. Părinții pot depune actele online pe platformele www.escoala.chisinau.md și www.egradinita.md.

“Ne bucură enorm că nr. copiilor noi care vin să se înscrie la școală crește anual cu circa 3 mii de elevi. Actualmente în școlile și grădinițele din Capitală frecventează 140 de mii de copii. Prin comparație să înțelegeți populația din raionul soroca este de 100 de mii de locuitori, în Orhei – 34 de mii de locuitori. Dar în școlile și grădinițele din Chișinău sunt 142 de mii de copii care se află în grija direcției educație și a primăriei Chișinău”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a mai spus că primăria a crescut considerabil bugetul anual pentru infrastructura instituțiilor educaționale, atât în interior cât și exterior, pentru completarea acestora cu materiale didactice, de laborator și jucării, dar și eficientizarea energetică. Astfel, de la 66 de milioane alocate surse financiare în 2019, la circa 324 de milioane în 2022 am crescut alocațiile.

Ion Ceban a îndemnat părinții să profite de oportunitatea de a înscrie copiii online, fără a fi nevoie să se deplaseze fizic la instituțiile respective. El a mai adăugat că primăria va continua să investească în dezvoltarea sectorului educațional din Chișinău, pentru a asigura condiții optime de studiu și creștere pentru copiii capitalei.

In this article