Ceban: Taberele de vară din oraș și din afara lui vor fi deschise și în anul 2023

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței primăriei, că taberele de vară din oraș și din afara lui vor fi deschise și în anul...

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței primăriei, că taberele de vară din oraș și din afara lui vor fi deschise și în anul 2023. El a spus că peste 10 mii de copii s-au odihnit în taberele de vară din Chișinău în vara trecută și că se așteaptă o creștere a numărului de beneficiari.

„În acest an își vor deschide porțile 14 tabere cu sejur de zi și 3 tabere în afara orașului: :„Alunelul”, „Poienița Veselă” și „Cireșarii”. Primăria municipiului Chișinău a reabilitat taberele, în ultimii ani și atunci când vor fi gata, acestea vor începe a primi copiii”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a precizat că prețurile pentru vara 2023 vor fi anunțate în curând, deoarece se depun eforturi pentru pregătirea unor oferte accesibile pentru părinți. El a menționat că părinții achită doar 20% din costul biletului pentru tabără, restul de 80% fiind acoperit din bugetul municipal.

„De exemplu, în 2022, un bilet în schimbul de 12 zile a costat 3840 de lei, dintre care părinții au plătit doar 768 de lei, restul sumei fiind acoperit din buget. Acesta este un sprijin important pentru familiile cu copii, care pot beneficia de o vacanță plăcută și educativă în taberele noastre”, a adăugat Ion Ceban.

In this article