Ion Ceban: „În următorii patru ani, în fiecare sector al capitalei şi în suburbii primăria va constitui cantine sociale moderne”

În următorii patru ani, în fiecare sector al Capitalei şi în suburbii primăria va constitui cantine sociale moderne. Candidatul la funcția de primar de Chișinău, Ion Ceban, declară...

În următorii patru ani, în fiecare sector al Capitalei şi în suburbii primăria va constitui cantine sociale moderne. Candidatul la funcția de primar de Chișinău, Ion Ceban, declară că, pentru construcţia cantinelor sociale, vor fi încheiate parteneriate externe, dar şi publice-private locale. 

«Există programe ale donatorilor Republicii Moldova, care pot susține asemenea acțiuni și noi vom folosi acele oportunități. In genere, în cadrul primăriei vom constitui un grup de oameni specializați în atragerea finanțărilor externe pentru programele primăriei și acest grup va deveni o instrument important în dezvoltarea Chișinăului», a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban mai spune că importanța subiectului provine de la beneficiarii acestor cantine – oameni care au ajuns în dificultate și uneori societatea parcă uită de ei.

«În municipiul Chişinău nu există cantine sociale înfiinţate de administraţia publică locală. Credem asta o scăpare gravă. Din păcate foștii administratori a primăriei au considerat grija față oamenii ajunși în dificultate o temă secundară. Pentru noi e o temă importantă, care are valență educațională și civilizațională», mai spune candidatul la funcția de primar al Captalei.

Potrivit lui Ceban, în prezent, municipalitatea alocă pentru asigurarea unei persoane nevoiaşe cu prânz doar 28 lei zilnic, iar serviciile respective sunt prestate de 5 agenţi economici. Zilnic, în Chişinău sunt asigurate cu prânzuri doar 1200 persoane nevoiaşe.

In this article


Join the Conversation