Ion Ceban: Imunizarea în capitală este la cea mai înaltă rată pe republică

În contextul pandemiei Covid, municipalitatea rămâne consecventă pe măsuri de prevenire a bolii și vaccinare a locuitorilor. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că...

În contextul pandemiei Covid, municipalitatea rămâne consecventă pe măsuri de prevenire a bolii și vaccinare a locuitorilor. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că se observă o dinamică a vaccinărilor.

„În ultima săptămână în municipiu am înregistrat circa 7000 de noi vaccinări, în creștere. În weekend-ul trecut am demarat maratonul de vaccinare cu reprezentanții HORECA – în premiera sectorul privat din sectorul de alimentare s-a implicat în proiectul de responsabilitate socială pentru susținerea vaccinării anti-COVID.

Persoanelor care s-au vaccinat în aceste două zile de sâmbătă și duminică au primit vouchere în valoare de 500 lei, pentru consum alimentar în restaurantele rețelei “Mojito 1” și ”Mojito2”, ”Draft”, ”Vegan Phi”, ”Teatrul Gastronomic” și ”Butcher”. Banii au fost oferiți de aceste restaurante.

În cele 2 zile de Maraton, doar la autobuzul de vaccinare din scuarul Teatrului de Operă și Balet s-au vaccinat 288 persoane.

Campania de vaccinare la nivel municipal este în continuă desfășurare. Vom extinde implementarea proiectelor comune cu sectorul HORECA în scopul promovării vaccinării și asigurarea activităților economice în condiții de siguranță. Mai mult, discutam proiecte similare cu sectorul privat din alte domenii”, a declarat Ceban.

Primarul punctează că rata de vaccinare în municipiu este cea mai înaltă din țară, fiind de circa 39% din populația generală. Cadrele medicale și cadrele didactice în municipiul Chișinău sunt cu cea mai mare rată de vaccinare – de 96 și, respectiv, 97%.

In this article