Ion Ceban împreună cu reprezentanții Congresului Autorităților Publice Locale a participat astăzi la o ședință cu delegaţia CALRE

Primarul general, Ion Ceban, împreună cu reprezentanții Congresului Autorităților Publice Locale a participat astăzi la o ședință cu delegaţia Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE),...

Primarul general, Ion Ceban, împreună cu reprezentanții Congresului Autorităților Publice Locale a participat astăzi la o ședință cu delegaţia Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE), care se află în Republica Moldova într-o vizită de post-monitorizare. Edilul a salutat membrii delegației și a reiterat importanța prezenței experților în țara noastră, în contextul impotenței manifestate de autoritățile centrale în raport cu angajamentele asumate anterior față de CALM.

”În cadrul discuțiilor am comunicat despre deficiența de colaborare a Administrațiilor Publice Locale cu Autoritățile Centrale și că de fapt, a avut loc o singură ședință în luna septembre care nu s-a soldat cu nicio acțiune concretă. Am vorbit despre multiplele probleme cu care se confruntă actualmente Primăria Chișinău, dar și Primăriile din țară, în contextul ultimelor scumpiri, despre faptul că este impus moratoriu cu privire la angajări în Administrația Publică Locală în timp ce există lipsă acută de cadre, iar locurile stau vacante, despre salariile mici și nemotivarea angajaților de a lucra, controalele excesive și distribuirea fondurilor pe criterii politice”, a menționat edilul în cadrul ședinței.

Totodată, primarul general a reiterat necesitatea descentralizării Administrațiilor publice Locale, subliniind că trebuie să fie o prioritate pentru Autoritățile Centrale, ținând cont că și în Campania electorală, partidele politice ajunse azi în Parlament au susținut și au semnat documentul CALM ce prevede descentralizarea și consolidarea Autorităților Publice Locale.

„Nu este suficient doar să ieșim și să spunem că ne dorim să schimbăm lucrurile, pentru dezvoltarea localităților este necesar să acționăm imediat cu planuri de politici și proiecte concrete”, a conchis edilul.

In this article