Ion Ceban ia la rost „boierii” municipalității: Este așa o modă – să vii cu Porsche-ul sau cu Range Rover și să arunci sacul cu gunoi din mers, indiferent că nimerește în coș sau nu

Primarul general, Ion Ceban, a luat la rost „boierii” municipalității care ies din case de lux și duc gunoiul la tomberoanele de la blocurile cu apartamente, asta pentru...

Primarul general, Ion Ceban, a luat la rost „boierii” municipalității care ies din case de lux și duc gunoiul la tomberoanele de la blocurile cu apartamente, asta pentru că ei nu au contract cu cineva care să le ia gunoiul. Cel puțin cu aceste critici a venit edilul capitalei în ședința de luni a Primăriei Chișinău.

Ceban spune că proprietarii de case private din Chișinău trebuie să încheie contracte individuale cu Autosalubritate pentru ridicarea gunoiului.

„Pare ciudat o persoană care părăsește o casă de lux într-un cartier de lux, cu o pungă de gunoi în mâini, se urcă într-o mașină de lux, conduce și aruncă aceste gunoi într-un container lângă o clădire cu apartamente. Există, de asemenea, o altă „modă”: un bărbat într-un Range Rover sau o femeiușcă într-un Porsche conduce până la container și aruncă o pungă cu gunoi în mișcare, fără să-i pese dacă a intrat sau nu și pleacă calm. Acest lucru nu este normal, dar, din păcate, se întâmplă în tot orașul ”, s-a plâns primarul capitalei.

El a menționat că astfel de locuitori din Chișinău trebuie să-și arunce gunoiul exclusiv în conformitate cu contractul, care trebuie încheiat cu Autosalubritate.

„Acești proprietari „săraci” ai Porsche și Mercedes, care „nu” au 60 de lei pe lună pentru a plăti serviciile de colectare a gunoiului și care trec la încălcări, trebuie să primească amenzi grele. La rândul său, Autosalubritate trebuie să încheie contracte cu astfel de cetățeni într-un timp scurt. Nu cred că îi va strica”, a subliniat primarul capitalei.

In this article