Doi cetățeni din Azerbaidjan, reținuți pentru șantaj pe teritoriul Republicii Moldova

Doi cetățeni din Azerbaidjan cu vârstele cuprinse între 25-30 de ani, reținuți pentru șantaj pe teritoriul Republicii Moldova. Pe lângă acțiunile de șantaj s-a aflat că indivizii amenințând...

Doi cetățeni din Azerbaidjan cu vârstele cuprinse între 25-30 de ani, reținuți pentru șantaj pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe lângă acțiunile de șantaj s-a aflat că indivizii amenințând cu un pistol, au deposedat de mijlocul de transport, un bărbat în vârstă de 45 ani de origine turcă. Ulterior, prin aplicarea violenței și amenințare cu moartea, au estorcat suma de 1.600.000 lei, sub pretextul unei datorii neexistente.

În urma investigațiilor s-a stabilit că, unul din bănuiți este anterior condamnat condiționat, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

La 16.04.2021, unul din bănuiți a fost reținut de către ofițerii BMA al MAI cu suportul angajaților INI. Totodată, Judecătoria mun. Chișinău, sediul Ciocana a emis mandat de arest pentru 30 de zile pe numele străinului.

Pe cazul dat, urmează a fi anunțat în căutarea internațională celălalt bănuit, care anterior acțiunii, a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

Pentru acțiunile întreprinse bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani și o amendă în mărime de la 850 la 1.350 de unități convenționale.

In this article