Ion Ceban: Exponenții PAS cunoșteau problemele de la ”Apă-Canal Chișinău”, dar tăceau

Reprezentanții PAS, unii dintre care foști membri ai Consiliului de administrare al ”Apă-Canal Chișinău”, cunoșteau în detalii situația critică de la întreprindere, inclusiv datoriile acumulate, însă au preferat...

Reprezentanții PAS, unii dintre care foști membri ai Consiliului de administrare al ”Apă-Canal Chișinău”, cunoșteau în detalii situația critică de la întreprindere, inclusiv datoriile acumulate, însă au preferat să tacă, iar acum o fac pe morții în popușoi. Potrivit edilului Ion Ceban, este vorba despre actuali deputați și consilieri municipali, care reprezintă partidul de la putere.

”Despre aceste probleme au cunoscut și cei din PAS, Vasile Grădinaru, Zina Popa, Ina Coșeru, Roman Cojohari, au fost membri ai Consiliului de administrare și ai Comisiei de cenzori până în noiembrie 2022, care primeau bani pentru a veni și ei cu propuneri, dar acum se fac că nu știu nimic”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Primarul general susține repetat că scopul partidului de guvernare PAS este să preia întreprinderea prin diferite scheme.

”Tergiversarea politică a PAS pentru ajustarea costurilor la serviciile de apă și canalizare doar în Chișinău și dorința de falimentare a întreprinderii strategice pentru capitală pentru a fi preluată de către alte persoane private a dus întreprinderea la acumularea datoriilor pentru energia electrică. Comisia Națională pentru Situații Excepționale este obligată să ia atitudine, dat fiind faptul că datoriile la „Apă Canal” s-au creat ca rezultat al scumpirilor la gaze naturale, în special la energia electrică”, a mai declarat Ion Ceban.

In this article