Ion Ceban este în topul unui sondaj

Primarul general Ion Ceban, care recent a anunțat crearea Mișcării Alternativa Națională, este în topul unui sondaj lansat astăzi de către ISPRI și IDIS Viitorul. Potrivit datelor, la...

Primarul general Ion Ceban, care recent a anunțat crearea Mișcării Alternativa Națională, este în topul unui sondaj lansat astăzi de către ISPRI și IDIS Viitorul.

Potrivit datelor, la întrebarea ce încredere aveți față de următoarele persoane, primarul general Ion Ceban se clasează pe primul loc. Astfel, 14,7% din numărul total de respondenți au răspuns au încredere deplină. Mai mult, 29,3% din totalul de persoane au spus că are o oarecare încredere în edil. Sumând aceste procente, reiese că 44 la sută din totalul de persoane intervievate și-au manifestat încrederea în edil.

Primarul general este urmat de fostul președinte Igor Dodon, în care se bucură de încredere deplină și o oarecare încredere – 38% și de Maia Sandu, care la fel a acumulat un rating de 36 la sută.

Dacă vorbim de primarul general, Ion Ceban, se observă o creștere în sondaje, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Este al treilea sondaj care îl plasează pe Ion Ceban în topul încrederii la întrebarea oamenilor și anume când li se propune lista persoanelor. Potrivit experților politici, Ion Ceban ar putea fi primul politician din Republica Moldova, care și-ar îndeplini 100% promisiunile făcute în campania electorală. La moment, edilul spune că a realizat 70% din totalul de task-ul transpuse la alegeri. Acestea au fost realizate doar în doi ani de mandat.

De precizat că acest top este realizat la nivel național, pe un eșantion de 1134 de persoane, în perioada 25 ianuarie – 5 februarie.

In this article