Ion Ceban, despre ambuteiajele din Chișinău: Nu exclud ca acesta să fie un sabotaj intenționat

De reglementarea circulației rutiere în capitală ar trebui să se ocupe poliția, nu primăria și cu siguranță nu primarul. Despre aceasta a  vorbit primarul în cadrul emisiunii „Piatnița...

De reglementarea circulației rutiere în capitală ar trebui să se ocupe poliția, nu primăria și cu siguranță nu primarul. Despre aceasta a  vorbit primarul în cadrul emisiunii „Piatnița cu Anatolie Golea”.

El a prezentat presupunerea că aici au loc sabotaj intenționat, deoarece nu au fost mult mai multe mașini în oraș de-a lungul anului, iar ambuteiajele au crescut semnificativ.

„Primăria se ocupă de infrastructura orașului, nu de reglementarea circulației. Același lucru este valabil și pentru mașinile de pe trotuar și purtând măști în transportul public. Chiar trebuie primarul să alerge prin oraș și să pedepsească oamenii nepăsători? Există o structură responsabilă pentru asta!”, primarul capitalei s-a indignat.

Ion Ceban a mai spus că primăria lucrează la introducerea dungilor inversate, dar din nou a existat un obstacol: primăria a oferit ministerului să facă una pe strada Alec Russo, dar a fost refuzată.

Vorbind despre o altă problemă a automobiliştilor capitalei – parcările – primarul general a spus că anul viitor sunt planificate circa 105 milioane de lei pentru amenajarea unor parcări de diverse tipuri. De asemenea, se preconizează reorganizarea completă a locurilor de parcare din centrul orașului, în perimetrul străzilor Albișoara, A. Mateevici, M. Viteazul și Ismail.

In this article