Alertă cu bombă la două sedii ale Judecătoriei Chișinău: Primele imagini

Astăzi, în jurul orei 08:25 minute, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, apelul fiind făcut de un bărbat care a comunicat că în incinta Judecătoriilor...

Astăzi, în jurul orei 08:25 minute, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, apelul fiind făcut de un bărbat care a comunicat că în incinta Judecătoriilor Chișinău sediul Buiucani și Centru, amplasate pe bd. Ștefan cel Mare, se află un obiect explozibil.
La fața locului imediat au reacționapt și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh.
Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta ambelor clădiri.
La moment toate serviciile specializate activează la fața locului.
Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale în identificarea persoanei care a efectuat apelul.
UPDATE:

În urma verificării clădirilor cât și adiacentul acestora, de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bombteh”, careva obiecte suspecte sau  explozibile nu au fost depistate.
Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru “Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”.
Conform legislației individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani
In this article