Ion Ceban denunță ordinul de demisie ilegal transmis pentru șeful Direcției Educație

Un ordin al Ministerului Educației, transmis astăzi pe e-mailul șefului Direcției Educație a Capitalei, Andrei Pavaloi, prin care i se cere să accepte demisia, este calificat ilegal. Edilul...

Un ordin al Ministerului Educației, transmis astăzi pe e-mailul șefului Direcției Educație a Capitalei, Andrei Pavaloi, prin care i se cere să accepte demisia, este calificat ilegal. Edilul Ion Ceban susține că municipalitatea nu a primit nicio notificare în acest sens și că astfel de acțiuni reprezintă o imixtiune în treburile Primăriei Chișinău.

„Un așa numit „ordin” transmis, de pe un e-mail privat, direct pe e-mailul Șefului Direcției Educație, Andrei Pavaloi, prin care i se cere să se auto-demită. Primăria Chișinău nu a primit nici o notificare în acest sens. Primăria Chișinău constată că este un „ordin” ilegal, care contravine normelor naționale și internaționale. Este imixtiune directă în treburile municipalităţii și încălcarea principiului autonomiei locale”, a precizat Ion Ceban.

Edilul a mai precizat că dreptul de concediere îi aparține doar Primarului General.

„Primăria nu pune și nu demite din funcții miniștri, ori Administrațiile Publice Locale sunt tot mai controlate de autoritatea centrală și nimeni nu mai vorbește despre autonomia primăriilor, cum s-a promis anterior, tot de cei care subjugă astăzi toate instituțiile. Reiterăm că este un „ordin” ilegal și va fi tratat ca atare. Orice acțiune ulterioară fără înștiințarea fondatorului, va fi sancționată conform legii”, a mai adăugat Ion Ceban.

In this article