Apel la implicare civică: #EuSortez pentru un Chișinău mai curat și mai verde

Implicarea fiecărui locuitor al Capitalei, dar și a autorităților, este esențială pentru un impact și rezultat maxim în procesul de sortare și reciclare a deșeurilor. Este apelul directorului...

Implicarea fiecărui locuitor al Capitalei, dar și a autorităților, este esențială pentru un impact și rezultat maxim în procesul de sortare și reciclare a deșeurilor. Este apelul directorului interimar al Regiei „Autosalubritate”, Igor Gîrlea, care a mai adăugat că un mesaj de interes public nu poate ajunge la toți oamenii dacă nu este transmis inclusiv și de către mass-media.

„Împreună cu A.O. Reciclare, Î.M. Regia „Autosalubritate” a lansat campania #EuSortez. Astfel, am lansat și mai multe spoturi video, prin care se înțelege clar că: deșeurile biodegradabile ajung în punga neagră, cele reciclabile – în punga verde. Ulterior, toate deșeurile ajung în containere, apoi la sortator, care, ținând cont de regula pungilor negre/verzi, sortează mult mai ușor deșeurile”, a specificat Igor Gîrlea.

Primăria Chișinău anunță că operatorul municipal de salubrizare, care în ultimul an a desfășurat zeci de campanii de informare și explicare privind regulile corecte de colectare și reciclare a deșeurilor municipale, va depune în acest sens maximum efort și în continuare.

Menționăm, de exemplu, că în Italia prima linie de sortare a deșeurilor a apărut în anii 1960-1970, în timp ce în Moldova – abia la începutul secolului al XXI-lea.

In this article