Ion Ceban: De astăzi este publică aplicația GPS a transportului public. Aceasta poate fi descărcată gratis

Primăria Chișinău a lansat astăzi aplicația prin care poți urmări în cât timp vine transportul public în stație. Potrivit edilului Ion Ceban, Primăria Chișinău a lansat astăzi aplicația...

Primăria Chișinău a lansat astăzi aplicația prin care poți urmări în cât timp vine transportul public în stație. Potrivit edilului Ion Ceban, Primăria Chișinău a lansat astăzi aplicația prin care poți urmări în cât timp vine transportul public în stație.

În rezultatul licitației organizate a fost încheiate contracte de prestare a serviciilor de achiziționare de date GPS pentru 600 unități dintre care 400 unități troleibuze si 210 unități de autobuze cu compania câștigătoare Arobs Trackgps SRL în valoare sumară de 3.224.638 lei pe un termen de 24 luni.
„În cadrul licitatiei publice, au fost achizitionate serviciilor sistemului informatic “Tranzy AI” în sumă totală de 15 000 euro pe durata de un an. Proiectul presupune 3 elemente de bază:
Platforma de management pe care lucrează operatorii și care integrează datele de GPS. Astfel, harta live pentru vizualizarea fiecӑrei linii de transport cu tur-retur, poziţia fiecӑrui vehicul pe traseu si alte detalii utile cӑlӑtorilor.

Aplicația este cea mai interesantă și utilă pentru călători, dar care este doar o parte din tot ecosistemul și este posibilă tocmai pentru că avem platforma în spate, utilizarea GPS permițând monitorizarea tuturor vehiculelor și optimizarea itinerarelor și circulației la nivel de rețea, atât și monitorizarea indicatorilor de performanșă a operatorilor de transport și îmbunătățirea continuă a serviciilor prestate populației”, a punctat Ceban.

Sistemul este de tip-cross platfom si este disponibil pe aplicație mobilă pe IOS și Android, care permite monitorizrea în timp real al deplasarii untiatilor de transport pe retea atât și identificarea rutelor în functie de statia specifică selectată de transport public, cu optiunea de selectare direct pe hartă.

In this article