Ion Ceban: De astăzi, secţia Covid din cadrul SCM „Sfânta Treime” va fi suplinită cu 30 de paturi

Numărul de paturi în SCM „Sfânta Treime” şi la Centrul „COVID – 19 Chișinău” de la Moldexpo a fost suplinit. Potrivit primarului general Ion Ceban, de astăzi, secţia...

Numărul de paturi în SCM „Sfânta Treime” şi la Centrul „COVID – 19 Chișinău” de la Moldexpo a fost suplinit. Potrivit primarului general Ion Ceban, de astăzi, secţia Covid din cadrul SCM „Sfânta Treime” va fi suplinită cu 30 de paturi.

Astfel, în total capacitatea acestei instituţii medicale municipale va fi de 300 de paturi destinate pentru pacienţii infectaţi cu noul tip de virus.

„Totodată, la Centrul „COVID – 19 Chișinău” de la Moldexpo, în curând va fi activat al treilea pavilion cu 80 de paturi, unde vor fi triaţi pacienţii suspecţi la COVID – 19.

Celelalte 2 pavilioane deja funcţionale, vor fi transformate în spaţii de staţionar, unde vor fi trataţi bolnavii care au fost deja confirmaţi cu coronavirus. Astfel, în total la Centrul „COVID – 19 Chișinău” de la Moldexpo, vom avea 420 de paturi pentru pacienţi, acesta devenind punctul strategic cu cea mai mare capacitate de spitalizare din republică. Decizia a fost luată după ce situaţia la capitolul infectărilor cu COVID-19, în ultimele săptămâni, s-a agravat şi a reapărut problema lipsei paturilor în instituţiile medicale strategice.”, a declarat acesta.

Decizia a fost luată după ce situaţia la capitolul infectărilor cu COVID-19, în ultimele săptămâni, s-a agravat şi a reapărut problema lipsei paturilor în instituţiile medicale strategice.

In this article