Ion Ceban: Dacă în Chișinău vreun om, va fi pus obligat să iasă la Adunarea Națională, pe 21 mai, directorii instituțiilor respectiv vor fi destituiți din funcție imediat

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat într-un video pe pagina sa de Facebook că nu va tolera ca angajații din instituțiile publice să fie obligați să...

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat într-un video pe pagina sa de Facebook că nu va tolera ca angajații din instituțiile publice să fie obligați să participe la Adunarea Națională „Moldova Europeană” de președinta Maia Sandu pentru data de 21 mai.

“Astăzi mi-au confirmat faptul că se tot transmit sub semnătură să fie scoși oamenii pe data de 21 mai. Eu mă voi expune suplimentar în această privință, dar vreau să știți că dacă în Chișinău vreun om, va fi pus obligat să iasă la acest miting, directorii instituțiilor respectiv vor fi destituiți din funcție imediat”, a spus Ceban.

El a adăugat că nu este împotriva libertății de exprimare și a dreptului la protest, dar consideră că adunarea Națională este o “provocare” și o “manipulare” a cetățenilor.

“Nu am nimic împotriva celor care vor să iasă în stradă și să-și exprime opiniile. Dar nu accept ca oamenii să fie forțați să facă asta”, a afirmat primarul.

In this article