VIDEO // Ion Ceban: Credem că doi viceprimari trebuie să fie din partea blocului ACUM

Blocul ACUM ar putea deţine două fotolii de viceprimar de Chişinău, oferite de noul edil al capitalei. Declaraţia aparţine candidatului la funcţia de primar Ion Ceban, care a...

Blocul ACUM ar putea deţine două fotolii de viceprimar de Chişinău, oferite de noul edil al capitalei. Declaraţia aparţine candidatului la funcţia de primar Ion Ceban, care a obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale din 20 octombrie. 

„Respectam votul chișinăuienilor și credem că majoritatea din cei votați trebuie să fie implicați în administrarea orașului, și avem ofertă pentru fiecare. Credem că doi viceprimari trebuie să fie din partea blocului ACUM, și în special vom delega unui reprezentant al blocului ACUM poziția de viceprimar responsabil de suburbia”,  a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban a mai spus că actuala campanie electorală a fost dominată de lupte geopolitice şi isterii naţionaliste.

„În această campanie a fost foarte multă geopolitică, a fost foarte mult naționalism, și au fost foarte multe discursuri pline de insultă și ură. Dar nu de la noi. Noi ne-am concentrat numai pe problemele locuitorilor municipiului și pe viitorul Chișinăului, am prezentat componentele programului nostru de administrare a Chișinăului pentru următorii 4 ani”, a mai spus Ion Ceban.

În acelaşi timp, spune candidatul la funcţia de primar, socialiştii au avut un comportament echilibrat.

„Noi nu suntem adepții dezbinării societății și pe toată durata campaniei am menținut un comportament echilibrat, concentrat pe problemele chișinăuienilor și Chișinăului. Voi colabora cu toți consilierii care au ajuns în CMC”, a precizat Ceban.

Acesta a adăugat că este dispus să accepte în administraţia locală şi mai mulţi contracandidaţi ai săi.

„Îl vedem antrenat în administrarea Chișinăului pe dl Chironda – viziunile lui de modernizare a Chișinăului sunt foarte apropiate de ale noastre. De asemenea îl vedem antrenat în administrarea Chișinăului pe dl Țîcu – Chișinăul poate dezvolta proiecte bilaterale cu orașele din România, de unde putem prelua experiență valoroasă și suport material. Credem că dl Țîcu este persoana potrivită pentru gestionarea acestor proiecte”, a conchis Ion Ceban.

In this article


Join the Conversation