Ion Ceban: Chișinăul va avea un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă pentru îmbunătățirea transportului

Suntem în proces de lucru la Planul de mobilitate urbană durabilă, ce vizează atât transportul privat cat și transportul public de pasageri. Anunțul a fost făcut de primarul...

Suntem în proces de lucru la Planul de mobilitate urbană durabilă, ce vizează atât transportul privat cat și transportul public de pasageri. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban.

„Urmează a fi regândite rutele, amenajate benzi dedicate. Pentru noi este prioritate ca toate coridoarele din sectoarele Botanica, Buiucani, Telecentru, Ciocana sau Râșcani să asigurăm traficul în primul rând pentru cei care utilizează transportul public, autobuze și troleibuze”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei emisiuni la Unimedia.

În contextul reabilitării infrastructurii rutiere, Ion Ceban s-a referit și la Podul „Mihai Viteazu”, unde lucrările de reabilitare urmează să se încheie până la sfârșitul acestui an.

„Primăria Chişinău a făcut tot posibilul şi a identificat soluţii pentru ca în procesul de reparaţie,podul rutier din str. M. Viteazul să nu fie închis în totalitate, pentru a nu paraliza zona care leagă mai multe sectoare ale capitalei. Estimăm ca la sfârşitul anului 2024 să fie finalizate toate lucrările ce ţin de infrastructura podului, nemijlocit, ca în continuare să fie efectuate lucrări cosmetice. Lucrările nu pot fi realizate într-un termen mai restrâns, din considerentul că acestea trebuie să fie efectuate după anumite standarde”, a mai declarat Ion Ceban.

In this article