Ion Ceban: Chiar dacă gazul se va scumpi cu 35%, vom veni cu compensații de 40% din suma la factură, pentru perioada rece a anului

Chiar dacă se va mări prețul la gaz, Primăria Chișinău va oferi compensații în proporții de 40% pentru perioada rece a anului, la facturile de încălzire. Cu aceste...

Chiar dacă se va mări prețul la gaz, Primăria Chișinău va oferi compensații în proporții de 40% pentru perioada rece a anului, la facturile de încălzire. Cu aceste declarații a venit primarul general Ion Ceban.

 

„Singura entitate care oferă compensații în perioada rece a anului, la zeci de mii de oameni, este Primăria Chișinău. Nu există alta, nici la sud, nici în centru, nici în nord. Am convenit că vom propune CMC-ului să rămână aceste 40% compensații din factură, pe venitul global de până la 3 mii de lei.

 

Anul trecut au fost planificate 90 de milioane de lei, pentru acoperirea acestor cheltuieli. Vom integra bazele de date, dacă va accepta CMC, ca să nu purtăm oamenii pe drumuri ca și anul trecut și vreau foarte mult ca în foarte mult ca în toate localitățile să existe o astfel de asistență. Pachetul de asistență pentru păturile vulnerabile, persoane cu venituri mici, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice se ridică la 800 de milioane de lei. Această sumă este enormă pentru bugetul mun. Chișinău, dar o facem ca să susținem oamenii care au nevoie”, a declarat Ceban.

 

Întrebat dacă a fost luată în calcul o posibilă majorare a prețului la gaz, edilul capitalei a declarat că da. „poziția executivului este ca acest suport de 40%, nu contează că se mărește factura, să presupunem că s-a majorat factura cu 35%, va fi oferit. Cât va fi nevoie, vom aloca. În momentul în care toți banii care vin în municipiu sunt reprezentați pe țară, este nevoie ca și Guvernul să vină cu un suport în această privință, pentru municipiul Chișinău. Nouă astăzi în rămân, din venitul general, 23%. Nu există în lume, nici în țările comuniste”, a conchis primarul.

In this article