Ion Ceban: Atac mediatic asupra Primăriei Chișinău și a activității acesteia. Doar într-o săptămână, peste 300 de știri negative în adresa municipalității

Atac mediatic asupra Primăriei Chișinău și a activității acesteia. Potrivit primarului general Ion Ceban, doar într-o săptămână, 313 știri negative au apărut în presă cu privire la cum...

Atac mediatic asupra Primăriei Chișinău și a activității acesteia. Potrivit primarului general Ion Ceban, doar într-o săptămână, 313 știri negative au apărut în presă cu privire la cum se dezvoltă capitala. Edilul afirmă că toate cele relatate de presă în mare parte sunt jumătăți de măsură, fără reacția primăriei și fără informare corectă a jurnaliștilor.

„În ultimele săptămâni, toți cei din PAS – marii specialiști în toate, îi numesc eu, au început o adevărată vânătoare electorală, deschisă în adresa primăriei. Din toate părțile, în țară este bine, trăim ca în Singapore, dar în Chișinău, Dita mai stația de epurare trage de rușine toată țara. Peste tot în țară am rezolvat toate întrebările, dar aici… Am calculat – 313 știri negative despre tot ce se face în Chișinău. Nu am prea văzut ce se face despre țară – am văzut că mai dau acolo câte o bucată de Sat European iluminat. Asta ca și cum noi am repara un lavoar la o granița și am merge să batem din palme să tăiem panglici. Este aceeași analogie, este ca și cum am repara un lavoar la o toaletă dintr-o grădiniță.

Unde sunt proiectele mari, unde sunt angajamentele luate? Marea greșeală și prostie a celor din PAS este că ei cred că alegerile locale sunt doar în Chișinău. Sute de știri negative. Dar știți așa e foarte bine. S-au dus cu corăbiile pe Bîc. Au încercat să „facă o flotă” a Republici Moldova să se ducă la Giurgiulești și să traverseze Atlanticul.

O aberație totală și am întrebat de ce nu v-ați dus 4 ani în urmă pe râu când tot râul era ca în tundră, iar centrul orașului era plin de tot ce vrei pe Bîc.
Prin acțiunea voastră disperată și electorală, așa, oamenii au aflat că Primăria Chișinău a curățat 3 km de râul Bîc, a fortificat albia râului. Azi avem pești, avem rățuște pe acolo. Da, 3 km din cei 15 km care traversează Chișinăul. Vreau să explic ce se întâmplă. Au ieșit fruntașii PAS să critice Primăria Chișinău. Și le-au spus specialiștii că atât cât ei nu fac nimic, nu dă bine să critice pe cei care fac ceva. Au dispărut. Au încercat atacurile pe flancuri cu diferiți experți și investigații. Au încercat cu reprezentații altor partide, care sunt la buricul PAS-ului sau poate mai jos și tot nu prea a mers. Acum încearcă prin tot felul de specialiști deghizați. Dacă intrați pe Facebook la specialiștii deghizați vedeți pupătură în fund la PAS de le crapă fălcile și buzele. Ei crează un geamăt mediatic și toată presa independentă vine din urmă. Au uitat de bunicuța Mărioara, cu tanti Angela, cu copii săi, de ce au plecat din țară. Dacă vrea cineva, să meargă la Stația de Epurarea, putem să le organizăm și diving”, a declarat Ceban.

Edilul s-a referit și la subiectul cu privire la trotuarele din capitale, ce au fost criticate în presă. „Așa le-ați criticat că se repară infrastructura pietonală din Capitală, că noi sigur că vom remedia gafele celor care le cresc mâinile de unde nu trebuie.

Dar toată lumea știe acum și a aflat cu această ocazie că Primăria Chișinău face trotuarele și drumul în zona istorică a orașului, căci oamenii deja uitaseră cum arătau trotuarele pe Pușkin – Bodoni când nu erau.
Acum mergeți în centrul orașului unde mii de oameni sunt zilnic, unde nu s-a intervenit niciodată pe Lazo, Mateevici, Kogîlniceanu, Eminescu, Armenească și toate străzile, pe unde nu ai cum merge. Asfalt nu este și vom interveni rând pe rând cu toate criticile și vom repara”, a conchis edilul.

In this article