Ion Ceban, apel pentru CALM: Reacționați la reținerea aleșilor locali!

În ultima perioadă, așa-zisa „luptă împotriva corupției” are loc exact atunci când în Republica Moldova au loc scumpiri, cum a fost azi, de exemplu, la energia electrică. Declarația...

În ultima perioadă, așa-zisa „luptă împotriva corupției” are loc exact atunci când în Republica Moldova au loc scumpiri, cum a fost azi, de exemplu, la energia electrică. Declarația a fost făcută de primarul Ion Ceban în contextul perchezițiilor de aze organizate de mascați la Primăria municipiului Hîncești, fiind reținut edilul orașului, Alexandru Botnari.

”Astfel, se dorește distragerea atenției oamenilor de la subiectele importante precum creșterea prețului la lumină sau tentativa președinției de a limita dreptul oamenilor la întruniri la care s-au pronunțat și experții. Dacă cineva se face vinovat – să fie pedepsit, dar conform legii. Lăsați instituțiile să își facă lucrul, fără comenzi și fără show-uri menite să intimideze și, în același timp, să încalce drepturile omului în ce privește prezumția nevinovăției”, a declarat Ion Ceban.

Edilul Capitalei susține că astfel de acțiuni sunt mediatizate cu lux de amănunte de presa controlată de guvernare.

”Calific aceste acțiuni ca fiind orientate să intimideze reprezentanții Autorităților Publice Locale cu tot felul de controale de la ANI, CNA, PCCOCS, INI și alte instituții controlate de guvernare. În calitate de vicepreședinte al CALM, voi adresa un mesaj către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei în care îmi voi exprima aceste îngrijorări. Astfel de acțiuni sunt vicioase și au ca scop intimidarea reprezentanților Administrațiilor Publice Locale, iar într-un final aceste dosare nu se încheie cu nimic, doar cu denigrarea oamenilor”, a precizat Ion Ceban.

In this article