Ion Ceban anunță Forumul Social Urban 2023

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței primăriei, organizarea Forumului Social Urban 2023, un eveniment de amploare care va avea loc în...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței primăriei, organizarea Forumului Social Urban 2023, un eveniment de amploare care va avea loc în data de 4, 5 și 6 mai.

Forumul Social Urban 2023 este o platformă de discuții deschisă, la care vor participa reprezentanți ai autorităților publice, organizațiilor internaționale, societății civile, mediului de afaceri și locuitorilor Chișinăului. Scopul evenimentului este de a prelua cele mai bune practici europene, de a consolida experiențele și eforturile pentru dezvoltarea capitalei și sporirea beneficiilor pentru comunitatea locală.

“Știm că o parte din cei care nu le place ce facem la Chișinău, au criticat Forum Economic, cică s-au cheltuit bani pe el. După acel Forum sunt contracte finanțate de 300 de milioane, iar proiecte în devenire sunt de 500 de milioane. Îl vom organiza o dată la 2 ani de zile. De asemenea, în Forum Social tot va fi organizat la 2 ani de zile”, a declarat Ion Ceban.

Forumul Social Urban Chișinău va aborda 7 subiecte principale: oraș sănătos, oraș creativ, oraș sigur, oraș incluziv, oraș care învață, oraș al generațiilor și oraș eficient energetic. Fiecare subiect va fi discutat în cadrul unor sesiuni tematice, cu participarea unor speakeri din foarte multe țări.

“Avem participanți din foarte multe țări care și-au anunțat prezența. Ne bucură că Forumul Economic, organizat anul trecut în Premieră de Primăria Chișinău a adus foarte bune rezultate. Avem contracte încheiate cu diverși parteneri, suntem prezenți la diverse evenimente organizate în multiple țări pentru a prezenta experiența noastră, dar și profilurile investiționale pe care le-am creat”, a mai spus primarul general.

Forumul Social Urban 2023 este organizat de Primăria Chișinău în parteneriat cu organizații internaționale și locale. Evenimentul face parte din strategia municipalității de a transforma Chișinăul într-un oraș modern, durabil și atractiv pentru toți cetățenii săi.

In this article