Ion Ceban a criticat modul în care s-a desfășurat concursul public de la ANRE

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a criticat modul în care se desfășoară concursurile publice pentru ocuparea funcțiilor de conducere în instituțiile publice. El a dat exemplul...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a criticat modul în care se desfășoară concursurile publice pentru ocuparea funcțiilor de conducere în instituțiile publice. El a dat exemplul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), unde a susținut că un candidat competent a fost respins din motive politice.

“Cum se fac concursurile publice. Ați văzut că la ANRE acolo trebuia să câștige un om care mi s-a părut destoinic, dar cred că nu n-a trecut filtrul galben. O persoană pe care eu nu o cunosc, dar am văzut că lucrează la Delegația Uniunii Europene și nu cred că acolo, la delegație, cu 9 sau 15 ani de experiență, este o persoană care nu poate face față conducerii unei astfel de instituții. Probabil că nu este orientat să execute comenzile politice, cum se întâmplă în cazul Apă-Canal”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a mai spus că consilierii municipali și deputații ar trebui să se ocupe de problemele reale ale cetățenilor, nu de interesele lor personale. El a menționat că salariile mari ale unor funcționari publici nu sunt justificate în raport cu situația socială din țară.

“Cine și-a făcut salariul de opt mii de lei în acest an? Nu medicii, nu pedagogii, nu cei care lucrează în teren. Deputații au votat pentru membrii Guvernului, săracii care am văzut că în declarațiile de avere au sume extraordinar de mari”, a adăugat Ion Ceban.

In this article