Ion Ceban a anunțat despre organizarea primului Forum Social Urban Chișinău

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook organizarea primului Forum Social Urban Chișinău, care va avea loc în zilele de 4...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook organizarea primului Forum Social Urban Chișinău, care va avea loc în zilele de 4 și 5 mai. Potrivit lui Ceban, forumul va reuni peste 100 de speakeri din 30 de orașe, care vor prezenta experiențele lor în dezvoltarea serviciilor sociale pentru locuitori.

“Fiecare vine să povestească despre traseul parcurs de orașul său, provocările întâlnite, soluțiile identificate și rezultatele obținute în dezvoltarea serviciilor sociale pentru locuitori”, a scris Ceban. El a adăugat că orașul Chișinău a înregistrat progrese în acest domeniu, în ultimii ani, și că speakerii locali vor vorbi despre proiectele implementate în capitală.

Ceban a menționat că forumul va aborda șapte subiecte principale, care vizează transformarea Chișinăului într-un oraș sănătos, creativ, sigur, incluziv, care învață, al generațiilor și eficient energetic. “Pentru că ne dorim o creștere rapidă și armonioasă a orașului, vom prelua de la colegii noștri cele mai bune practici și experiențe europene, aplicabile pentru Chișinău”, a conchis primarul.

Cei interesați să participe la forum se pot înregistra pe site-ul https://www.forumsocialurban.md/. “Transformăm orașul ÎMPREUNĂ!”, a îndemnat Ceban.

In this article