Inventar militar, depistat într-o Ambulanță la trecerea frontierei de stat

La trecerea frontierei de stat au fost depistați într-o ambulanță cinci cetățeni străini, fără semne de boală, dar și inventar militar. Persoanele se deplasau în Ucraina. În seara...

La trecerea frontierei de stat au fost depistați într-o ambulanță cinci cetățeni străini, fără semne de boală, dar și inventar militar. Persoanele se deplasau în Ucraina.

În seara zilei de ieri, 08 iunie a.c., în PTF Palanca, la linia de control s-a prezentat un cetățean al Elveției, la volanul unei Ambulanțe, înmatriculate în Marea Britanie.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit prezența și a cinci persoane, trei maturi și doi minori, toți fiind cetățeni ai Israelului. Niciunul nu prezenta semne de boală, motiv pentru extinderea controlului asupra acestora și a mijlocului de transport.

Ca urmare, în Ambulanță s-au depistat un pistol cal. 9mm, 45 de cartușe, cinci stații radio, o husă pentru pistol care se prinde la picior, o cască balistică de protecție nivel 3A și două veste tactice cu două plăci ceramice anti-glonț.

Șoferul mașinii a declarat că este paramedic de profesie și intenționa să ajungă la Nicolaev, pentru a oferi ajutor medical răniților, iar echipamentul depistat îi aparține și este pentru protecția personală. Nu ar fi știut că este interzisă trecerea astfel de bunuri peste frontiera de stat.

La audieri, cetățenii israelieni au comunicat că aflaseră, prin intermediul unui grup de voluntari că elvețianul pleacă în Ucraina și au rugat să fie luați până la Odesa, în calitate de pasageri.

În repercusiune, a fost autorizată trecerea frontierei de stat cetățenilor străini, însă nu înainte de a le ridica echipamentul și arma. Bunurile au fost transmise la expertiză. În dependență de rezultat, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST vor putea stabili încadrarea juridică a faptei.

In this article