În funcția de adjunct al Avocatului Poporului a fost numită Oxana Gumennaia, psihologul organizației de LGBT

Parlamentul a adoptat o hotărâre privind numirea Oxanei Gumennaia în funcția de adjunct al Avocatului Poporului. O decizie în acest sens a fost aprobată cu votul a 53...

Parlamentul a adoptat o hotărâre privind numirea Oxanei Gumennaia în funcția de adjunct al Avocatului Poporului. O decizie în acest sens a fost aprobată cu votul a 53 de deputați PAS. Prezenta hotărâre intră în vigoare de la data adoptării și poate fi contestată în instanța de judecată.

Oxana Gumennaia activează și în calitate de psiholog la Centrul de informaţii GENDERDOC-M, organizație care apără și promovează drepturile gay-lor și a lesbienilor din Moldova.

„În calitate de psiholog la Centrul de Informații „GENDERDOC-M”, Oxana acordă beneficiarilor consiliere în depășirea situațiilor de criză în legătură cu orientarea sexuală, identitatea de gen și exprimarea de gen”, comunică reprezentanții Centrului.

În cadrul ședinței Parlamentului, Gumennaia a fost întrebată dacă susține organizarea marțurilor LGBT, iar aceasta a răspuns că este dreptul lor.

In this article