Intrușii care utilizează titlul și statutul de veteran în favoarea unor grupe de interes

În scopul evitării defăimării statutului de veteran și combatant, veteranul de război Victor Țurcan, informează că, în rezultatul evaluării datelor cu referire la participarea unor cetățeni ai Republicii...

În scopul evitării defăimării statutului de veteran și combatant, veteranul de război Victor Țurcan, informează că, în rezultatul evaluării datelor cu referire la participarea unor cetățeni ai Republicii Moldova cu statut juridic de veteran de război și participant la acțiunile de luptă pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova, a fost constatat faptul că, ar exista persoane ale căror participare la acțiunile de luptă lasă un mare semn de întrebare, transmite Telegraph.md.

În această ordine de idei, fiind interpelate Comisiile de profil din cadrul ministerelor a fost posibil de stabilit că:

➢ În privința cet. Roșca Dorel nu au fost identificate careva date referitor la participarea acestuia la acțiunile de luptă pentru apărarea independenței și integrității teritoriale ale Republicii Moldova;

➢ Cu referire la cet. Macovei Anatolie, fiind în funcția de inspector de sector în cadrul Comisariatului de poliție Florești, este menționat ca participant pe platoul Varnița – Gura Bîcului, în perioada de timp, 23.03.1992-02.04.1992- 9 zile, 03.04.1992-05.04.1992- 2 zile, 01.07.1992-10.07.1992- 9 zile, 31.07.1992-02.08.1992- 2 zile, total 22 de zile. Ultimul a îndeplinit serviciul militar în perioada anilor 1986-1988 în or. Kiev Ucraina, iar unitatea respectivă, nu a luat parte la acțiunile de luptă din Afganistan.

În acest context, în consecinţa acţiunilor de protest, persoanele menţionate anterior au fost identificate ca fiind lideri ai grupului de iniţiativă care aveau ca scop destabilizarea ordinii publice, ultragierea persoanelor publice, astfel denigrând în permanență statutul de veteran și participant la acțiunile de luptă pentru apărarea independenței și integrității teritoriale ale Republicii Moldova.

„În concluzie, facem apel către Dumneavoastră ca să nu vă asociaţi, să dezaprobaţi vehement şi să nu participaţi la acţiuni organizate de persoane cu trecut incert, nereprezentativi, care au doar scopuri ascunse. Reiterăm că, aceste persoane nu au dreptul moral să-și îndeplinească scopurile meschine ascunzându-se după veterani adevărați care s-au sacrificat din dragostea de tara şi patriotism.

Totodată, este foarte important să identificăm toți pseudo-veteranii care la moment dețin statutul juridic, din interes personal, dar care nu au participat la luptele pentru apărarea Republicii Moldova.

Consecvent, reiterăm continuarea exercitării misiunii de a motiva, susține și proteja veteranii demni de statutul juridic și aprecierea societății. Totodată, menționăm că, Vă vom informa, fără întârziere, despre rezultatele identificării intrușilor care utilizează titlul și statutul de veteran în favoarea unor grupe de interes.” a scris Țurcan într-o postare pe Facebook.

In this article