Intervenție SMURD: Paramedicii moldoveni au adus o pacientă din Ucraina la Chișinău

În după amiaza zilei de 14 mai un echipaj terestru SMURD din cadrul Direcției Regionale căutare salvare nr.2 a efectuat o intervenție terestră pentru a aduce din Ucraina...

În după amiaza zilei de 14 mai un echipaj terestru SMURD din cadrul Direcției Regionale căutare salvare nr.2 a efectuat o intervenție terestră pentru a aduce din Ucraina în Republica Moldova o femeie în vârstă 57 de ani.

Aceasta suferă de o boală cronică și a primit tratamentul necesar în Ucraina. Ulterior a fost necesară transportarea specializată a femeii în Republica Moldova pentru îngrijiri suplimentare .

Echipajul SMURD a preluat pacienta din regiunea Khmelnytsky și au transportat-o în siguranță la Chișinău prin intermediul ambulanței de terapie intensivă de tip C1. Pe parcursul drumului femeia nu a suferit complicații fiind monitorizată constant de medici și paramedici.

Pacienta a fost internată într-o instituției de profil din capitală pentru ulterioare îngrijiri medicale. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2021 aceasta este a patra intervenție terestră transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

In this article