Interdicție pentru patru companii aeriene din Moldova în Emiratele Arabe Unite

Patru companii aeriene din Moldova au interdicție în Emiratele Arabe Unite pentru o perioadă de șase luni, începând de la 1 februarie curent. Autoritatea Aeronautică Civilă spune că suspendarea...

Patru companii aeriene din Moldova au interdicție în Emiratele Arabe Unite pentru o perioadă de șase luni, începând de la 1 februarie curent. Autoritatea Aeronautică Civilă spune că suspendarea e rezultatul unei atitudini neglijente a conducerii anterioare în perioada 2018 – 2019.

Reprezentanții instituției dau asigurări că vor remedia problema. Potrivit AAC, interdicția se referă la transportul aerian de mărfuri.   „O investigație preliminară a arătat că interdicția vine ca urmare a ignorării de către conducerea anterioară a AAC a unor solicitări scrise cu privire la activitățile companiilor aeriene din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite. În rezultat, a fost sistată activitatea a patru companii aeriene moldovenești, fiind impusă interdicția transportului de mărfuri în Emiratele Arabe Unite.

Pe 17 februarie curent, directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, va avea o întrevedere cu omologul său din Emiratele Arabe Unite, pentru a discuta despre cooperarea și intensificarea relațiilor dintre Autoritățile Aviației Civile din cele două țări, cu scopul de a consolida măsurile de supraveghere a siguranței, schimbul de informații și controlul general asupra activităților companiilor aeriene.

In this article


Join the Conversation