Institutul Oncologic a fost creat un Serviciu Centralizat de Sterilizare

La IMSP Institutul Oncologic, a fost creat și pus în aplicare un Serviciu Centralizat de Sterilizare Modern, care permite sterilizarea instrumentelor medicale utilizate în intervențiile chirurgicale. Datorită noului...

La IMSP Institutul Oncologic, a fost creat și pus în aplicare un Serviciu Centralizat de Sterilizare Modern, care permite sterilizarea instrumentelor medicale utilizate în intervențiile chirurgicale. Datorită noului serviciu, dispozitivele sterilizate, împachetate și sigilate își mențin valabilitatea pentru 21 de zile, dacă nu au fost deschise, transmite Breaking News.

Pînă acum, funcționau 35 de sterilizatoare de aer uscat, care erau instalate în fiecare sală de operații și proceduri, iar valabilitatea echipamentului sterilizat era de 24 ore, indiferent dacă erau sau nu deschise.

Totodată, s-a optimizat utilizarea resurselor umane pentru această activitate. În Serviciul actual activează 7 persoane, față de 35, care erau implicați anterior și s-a perfecționat gradul de calitate, siguranță și posibilitatea de control a sterilității dispozitivelor/echipamentelor puse la dispoziția chirurgilor.

Echipamentele din cadrul Serviciului sunt procurate din Spania, cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, prin intermediul proiectului JIKA, în valoare de 12 mln. lei.

Menționăm că anual, la Institutul Oncologic se realizează circa 10.000 de intervenții chirurgicale, în 24 de săli de operații.

 

 

 

 

In this article


Join the Conversation