Innovation Talks Cahul: Tinerii și profesorii au învățat să-și valorifice abilitățile la interviurile de angajare

Zeci de studenți și profesori au participat la cea de-a patra ediție a Innovation Talks Cahul, unde au descoperit noi metode și tehnici esențiale pentru a se prezenta...

Zeci de studenți și profesori au participat la cea de-a patra ediție a Innovation Talks Cahul, unde au descoperit noi metode și tehnici esențiale pentru a se prezenta cu succes la interviurile de angajare. Pentru a afla cum pot profita de oportunitățile din acest domeniu, speakerul evenimentului Diana Rață, care este și administratoarea Tekwill Academy Kids, a oferit sugestii actuale de-a răspunde la întrebările angajatorului și de a-i capta atenția din primele clipe.

Subiectele abordate au acoperit o gamă largă de aspecte, precum pregătirea CV-ului, exemple de o prezentare reușită la interviul de angajare și strategii pentru a impresiona chiar și în cadrul unui interviu la distanță.

Diana Rață și-a împărtășit experiența din cadrul Tekwill Academy Kids, centrul educațional pentru copii și adolescenți specializat în domeniul tehnologiilor informaționale și i-a încurajat pe cei prezenți să nu renunțe niciodată la jobul visurilor lor.

„Mă bucur să văd atâta entuziasm și implicare din partea tinerilor și profesorilor prezenți la acest eveniment. Scopul nostru este să-i ajutăm pe participanți să își dezvolte abilitățile și să-și maximizeze șansele de succes la interviurile de angajare. Sperăm că lecțiile învățate și tehnicile prezentate în cadrul Innovation Talks Cahul vor contribui la dezvoltarea carierei lor și la creșterea angajabilității pe piața muncii.”, a adăugat experta.

În vederea aprofundării informațiilor obținute, tinerii au avut ocazia să-și îmbunătățească competențele prin intermediul exercițiilor practice.

„Participarea la cea de a patra Ediție a Innovation Talks Cahul a fost o experiență utilă, privind modificările permanente ale pieței muncii și noile cerințe riguroase de angajare. Am acumulat noi cunoștințe, cum ar fi redactarea corectă a unui CV, aplicarea unor tehnici de pregătire și prezentare în cadrul unui interviu de angajare, astfel că pot să-mi urmez calea de angajare cu încredere în succes”, ne-a povestit Veselina Vulpe, studentă în anul întâi la Facultatea de Drept și Administrație Publică, Specialitate Drept.

Totodată, cei prezenți au adus în discuție și astfel de teme precum colaborarea dintre instituțiile de învățământ și potențialii angajatori.

Până la finalul evenimentului, studenții au obținut aptitudinilele necesare pentru a se prezenta cu succes la un interviu de angajare, dar și un model de CV reușit.

„Innovation Talks Cahul reprezintă o oportunitate excelentă pentru studenți și profesori deopotrivă. Evenimentul i-a ajutat să înțeleagă mai bine așteptările angajatorilor și să se pregătească corespunzător pentru interviurile de angajare. Ca profesor, sunt încântată să văd că tinerii noștri dobândesc abilitățile necesare pentru a avea succes pe piața muncii”, a afirmat Svetlana Bîrlea, conferențiar universitar la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

Innovation Talks reprezintă o inițiativă realizată de Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din or. Cahul în cadrul proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect finanțat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Ambasada Suediei în Republica Moldova și implementat de ATIC.

In this article