Inițiativa președintelui cu privire la extinderea listei elevilor care vor mânca gratuit la școală, discutată la Guvern

Premierul Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea inițiativei venită din partea președintelui Igor Dodon de asigurare a alimentației gratuite...

Premierul Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea inițiativei venită din partea președintelui Igor Dodon de asigurare a alimentației gratuite în școli pentru elevii din clasele I-IX-a.

În prezent, alimentația gratuită în școli este asigurată pentru elevii din clasele I-IV-a. Potrivit inițiativei prezidențiale, acest proiect va fi extins și în clasele V-IX-a.

Ion Chicu a solicitat responsabililor să facă o inventariere a capacităților existente în instituțiile școlare și să fie elaborată lista necesităților, pentru a fi asigurată alimentarea elevilor din clasele V-IX-a.

De asemenea, s-a analizat și posibilitatea contractării companiilor specializate care să livreze mâncarea gata în școli. Premierul a anunțat că va invita la discuție agenții economici specializați în producerea și livrarea hranei, pentru a verifica capacitatea lor de a prelua alimentarea copiilor, începând cu anul școlar 2020-2021.

Responsabilii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au declarat că 900 de instituții de învățământ sunt gata să asigure  alimentarea unui număr mai mare de elevi. Aceștia au mai spus că majoritatea instituțiilor necesită dotări cu mobilier și veselă, iar 254 din ele în general nu dispun de cantină.

 

In this article