Inima Chișinăului a bătut aseară în unison cu cea a Barcelonei, unde s-a desfășurat ”Zilele Chișinăului”

Evenimentul „Zilele Chișinăului la Barcelona” s-a desfășurat cu succes în Piața Virrei Amat din cartierul Nou Barris, reușind să aducă o atmosferă autentică și bucurie în inimile moldovenilor...

Evenimentul „Zilele Chișinăului la Barcelona” s-a desfășurat cu succes în Piața Virrei Amat din cartierul Nou Barris, reușind să aducă o atmosferă autentică și bucurie în inimile moldovenilor din Spania. Organizat de Primăria Chișinău, în colaborare cu diaspora moldovenească din Barcelona, acest eveniment special a oferit oportunitatea comunității de a se reuni și de a se bucura de tradițiile, cultura și muzica moldovenească.

Cu începere de la ora 15:00, „Zilele Chișinăului la Barcelona” au fost marcate de prezența ansamblurilor de muzică și dans din țara gazdă, care au încântat publicul cu reprezentații pline de energie și emoție. Formația Zdob și Zdub, alături de Orchestra Fraților Advahov și interpretul Gabriel Nebunu, au fost capetele de afiș ale serii, oferind un spectacol memorabil începând cu ora 19:00.
Evenimentul a fost prilejul ideal pentru moldovenii din Spania de a se reconecta cu tradițiile și valorile lor culturale, de a se bucura de muzică și dansuri populare și de a păstra vie amintirea Chișinăului. Atmosfera plină de entuziasm și spirit comunitar a fost simțită pe tot parcursul serii, iar participanții au avut ocazia de a-și reîntâlni prietenii și de a-și consolida legăturile cu comunitatea moldovenească.

Pe lângă partea culturală, Primăria Chișinău a prezentat și unele dintre proiectele și programele pe care le desfășoară în municipiul Chișinău. Platforma educațională educațieonline.md, care oferă materiale și activități interactive pentru elevi, a fost prezentată moldovenilor de peste hotare, iar viitorul Program de instruire și suport pentru tineri și migranți a stârnit interesul și entuziasmul participanților.

Primarul Ion Ceban a exprimat satisfacția și bucuria sa pentru succesul evenimentului și a subliniat importanța acestor evenimente în promovarea tradițiilor și valorilor moldovenești în diaspora. El a reiterat angajamentul Primăriei Chișinău de a sprijini și de a se implica în organizarea unor astfel de evenimente frumoase și nepolitizate în viitor.

„Ca și în multe alte cazuri când am organizat Zilele Chișinăului peste hotare, Primăria Chișinău a avut cheltuieli practic doar pentru deplasarea artiștilor și mulțumesc pentru că au participat la eveniment și s-au implicat. Alte cheltuieli au fost suportate de cetățenii noștri din diasporă care ne-au ajutat la organizare. ”, a declarat Ceban.

„Zilele Chișinăului la Barcelona” au fost un prilej de bucurie și conectare pentru moldovenii din Spania, oferindu-le posibilitatea de a se simți mai aproape de casă și de a păstra vie legătura cu tradițiile și cultura moldovenească. Organizatorii evenimentului mulțumesc participanților și reafirmă dorința de a continua să promoveze și să susțină astfel de inițiative în viitor, aducând bucurie și unitate în rândurile diasporei moldovenești.

In this article