Condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor săvârșit într-un sat din raionul Fălești

Procuratura raionului Fălești a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată pe o cauză penală de omor, care s-a soldat cu pronunțarea...

Procuratura raionului Fălești a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat în instanța de judecată pe o cauză penală de omor, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Bălți, sediul Fălești din 30 iunie 2023, un bărbat de 48 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru omorstabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul căinculpatul, la 02 februarie 2023, în timpul nopții, aflându-se pe un drum de țară, amplasat într-un sat din raionul Fălești, urmare a unui conflict cauzat de neîmpărțirea unei sticle cu vin, i-a aplicat amicului său de pahar multiple lovituri, inclusiv în zona capului, cu o cheie multifuncțională din metal.

Din cauza leziunilor corporale cauzate, victima a decedat în scurt timp la fața locului.

Inculpatul a pledat nevinovat. Acesta a invocat că de fapt, după ce au consumat alcool la un prieten comun și au adormit, victima l-a trezit din somn și i-a pretins niște bani și a încercat să îl strângă de gât, iar el doar s-a apărat. A invocat că lovitura de la cap victima a obținut-o din cauza că a căzut de pe o scară.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

     Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article