Indexarea pensiilor din 1 martie se anulează! Gavrilița: Va fi la 1 aprilie

Pensiile vor fi indexate din 1 aprilie 2022, și nu din 1 martie, așa cum au anunțat anterior deputații PAS. Premierul Natalia Gavrilița a venit cu un anunț...

Pensiile vor fi indexate din 1 aprilie 2022, și nu din 1 martie, așa cum au anunțat anterior deputații PAS. Premierul Natalia Gavrilița a venit cu un anunț în acest sens și a precizat că toate calculele vor fi făcute săptămâna viitoare.

“Pensionarii nu trebuie să se îngrijoreze, va fi indexarea la 1 aprilie, vom veni cu aceste cifre săptămâna viitoare”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul ședinței de Guvern.

Amintim că anterior, mai mulți deputați PAS, printre care și Lilian Carp, au declarat că în acest an pensiile vor fi indexate din 1 martie.

„Vom avea compensarea pensiilor nu din data de 1 aprilie, cum este de regulă, dar de la 1 martie, în dependență de cât de mare va fi inflația, cu aproape 20%. Asta va fi de la 1 martie, cel puțin noi discutăm despre acest lucru și va fi o decizie în aceste zile”, a declarat vicepreședintele PAS, Lilian Carp.

In this article