Guvernul nu intenționează să reducă accizele la carburanți, a anunțat Natalia Gavrilița

Guvernul nu intenționează să reducă accizele la carburanți. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă. Șefa cabinetului de miniștri a...

Guvernul nu intenționează să reducă accizele la carburanți. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă. Șefa cabinetului de miniștri a precizat că, în contextul scumpirii semnificative a benzinei și motorinei, autoritățile vor discute unele acțiuni de suport pentru agricultori și transportatori.

“Credem că noi trebuie să venim din potrivă cu anumite produse țintite pentru cei care au cel mai mult nevoie de ajutor, reducerea accizelor va fi compensată de noi creșteri”, a declarat Gavrilița.

Întrebată, cum vor fi ajutați în acest sens simplii cetățeni, premierul a spus că “principalul instrument de ajutorare a populației este creșterea pensiilor și salariilor”.

Precizăm că pentru joi, 10 martie, ANRE a aprobat tarife noi la carburanți. Benzina se va scumpi cu 1 leu și va costa 26,68 lei, iar prețul motorinei crește cu 2 lei și va costa 25,02 lei.

In this article