Începem să aflăm adevărul despre frauda bancară și beneficiarii ei, a declarat Dodon

Implementarea reformelor în Republica Moldova se face, în primul rând, pentru țară și cetățenii ei. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul discursului...

Implementarea reformelor în Republica Moldova se face, în primul rând, pentru țară și cetățenii ei. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul discursului său rostit de la tribuna APCE, care a cerut toleranță și seriozitate în acest parcurs din partea partidelor și partenerilor țării, transmite Breaking News.

Potrivit lui Dodon, la ora actuală, principalele eforturi ale Președintelui, Parlamentului și Guvernului vizează implementarea mai multor reforme, în mod special reforma justiției și lupta cu corupția. Președintele a precizat că este important ca această reformă să fie scoasă din albia dezbaterilor politice.

Potrivit președintelui, în prezent, instituțiile statului sunt extrem de slăbite după atâția ani de control politic asupra lor.

„Prin reforma justiției, noi vom depăși carențele înregistrate în ultimii ani la capitolul  respectarea drepturilor omului. Acest lucru s-a întâmplat chiar în perioada guvernării partidelor așa-zise proeuropene, care, de fapt, profitau de această umbrelă proeuropeană ca să-și facă interesele de grup, chiar interesele criminale”, a declarat președintele.

Dodon a menționat că evenimentele recente au arătat cât de mult au degradat lucrurile în Moldova.

„Acestea nu aveau substrat geopolitic, nu era o luptă între Moscova și UE, cum fals încerca să o prezinte regimul oligarhic, pentru a-și acoperi abuzurile din țară. Iată de ce instituțiile statului trebuie să ajungă să facă lumină și să-i ducă în fața justiției pe cei vinovați”, a declarat Dodon.

Potrivit președintelui, în prezent o amenințare reala la adresa securității statului vine din interior și aceasta este corupția.

„Avem câteva evoluții importante în lupta cu corupția. Începem să aflăm adevărul despre frauda bancară și beneficiarii ei. Avem progrese importante în clarificarea concesionării ilegale a aeroportului, dar și în alte dosare de rezonanță. Iar aceasta a fost posibil pentru că politicienii au lăsat justiția să lucreze liber”, a spus președintele.

In this article


Join the Conversation