Începând cu 1 iulie 2019 vor fi achitate concediile de boală

La Casa Naţională de Asigurări Sociale a avut loc o şedinţă de lucru cu reprezentanţii instituţiilor bancare pentru a găsi o soluţie pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară...

La Casa Naţională de Asigurări Sociale a avut loc o şedinţă de lucru cu reprezentanţii instituţiilor bancare pentru a găsi o soluţie pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Conform modificărilor operate în legislaţie, începând cu 1 iulie 2019, CNAS va stabili şi va achita indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă conform informaţiilor parvenite de la instituţiile medicale, transmite Breaking News.

Prestatorii de servicii de plată şi-au expus părerea referitor la posibilităţile de plată a indemnizaţiilor pentru incapacitatea temporară de muncă, ţinând cont de particularităţile activităţii băncilor.

Valentina Buliga, director general al CNAS, care a moderat şedinţa, şi-a exprimat speranţa că  discuţia avută va ajuta instituţia pe care o conduce să găsească o formulă potrivită cum să achite beneficiarilor indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă.

 

In this article


Join the Conversation