Incendiu la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru. Aproape 70 de pacienți ar fi dat foc la saltele și mobilier

Un incendiu a izbucnit joi dimineață, 27 octombrie, la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru. Potrivit surselor Agora, 69 de pacienți din secția celor cu boli mintale s-ar...

Un incendiu a izbucnit joi dimineață, 27 octombrie, la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru. Potrivit surselor Agora, 69 de pacienți din secția celor cu boli mintale s-ar fi baricadat la etajul doi și au dat foc la saltele și mobilier. Informația a fost confirmată și de către ofițera de presă a Poliției Capitalei, Natalia Stati. La fața locului au intervenit șapte echipe de pompieri.

Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați conform nivelului sporit de intervenție, pentru a lichida un incendiu izbucnit în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie din orașul Codru. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:15.

La fața locului, în asistența echipelor specializate ale forțelor polițienești au intervenit 7 echipe de pompieri.

Angajații IGSU au stabilit că arderea s-a produs într-o încăpere de la etajul 2 al clădirii spitalului.

Intervenția pompierilor la lichidarea consecințelor incendiului a fost realizată inițial din exterior în conlucrare cu forțele de ordine, iar ulterior de misiunea pompierilor a ținut lichidarea focarelor în interiorul clădirii. Mai mult, pompierii au asigurat paza antiincendiară și suportul necesar instituțiilor implicate.

Arderea a fost lichidată la ora 08:18. În urma incendiului victime nu au fost raportate.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

 

In this article