200 de pachete de țigări, descoperite în bagajul unui străin pe AIC

Și-a ticsit bagajul cu țigări și intenționa să le transporte ilegal în Tel Aviv. Este vorba despre un cetățean străin, în vârstă de 22 de ani, identificat de...

Și-a ticsit bagajul cu țigări și intenționa să le transporte ilegal în Tel Aviv. Este vorba despre un cetățean străin, în vârstă de 22 de ani, identificat de către funcționarii vamali în conlucrare cu polițiștii de frontieră pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Serviciului Vamal, în timpul controlului de securitate al pasagerilor rutei Chișinău-Tel Aviv, echipa comună a avut suspiciuni în ceea ce privește conținutul bagajului de cală, motiv pentru care a fost supus unor verificări amănunțite.

Drept rezultat, oamenii legii au descoperit 170 de pachete de țigări marcate cu timbru de acciz al Ucrainei și 30 de pachete marcate cu timbru de acciz al Moldovei, pe care bărbatul nu le-a declarat.

Țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod contravențional.

Foto: Customs.gov.md

In this article