Incendiu devastator în satul Șamalia din raionul Cantemir: Cadavrul unui bărbat de 81 de ani descoperit în mijlocul flăcărilor

Caz șocant în sudul țării. Un incendiu de vegetație s-a răspândit asupra mai multor locuințe părăsite, iar în timpul intervenției, pompierii au depistat cadavrul unui bărbat în vârstă...

Caz șocant în sudul țării. Un incendiu de vegetație s-a răspândit asupra mai multor locuințe părăsite, iar în timpul intervenției, pompierii au depistat cadavrul unui bărbat în vârstă de 81 de ani.

Flăcările au izbucnit în după-amiaza de 11 iulie, în satul Șamalia din raionul Cantemir. La fața locului s-au deplasat 7 echipaje de pompieri și salvatori, fiind declanșat nivelului sporit de intervenție.

Ajunși la fața locului, salvatorii au stabilit că flăcările au cuprins 5 case părăsite și vegetația uscată dintre acestea, cu suprafața de circa 6 hectare. Pentru o mai bună gestionare a acțiunilor a fost creat un Stat Major, fiind stabilite trei sectoare de luptă cu flăcările. În timpul intervenției, pompierii au depistat cadavrul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 81 de ani într-o grădină a uneia dintre casele afectate de incendiu. Locuințele acaparate de foc au fost afectate grav, unele au ars în totalitate. Deocamdată, nu se cunoaște cauza exactă de la care a izbucnit incendiul. Toate circumstanțele vor fi stabilite în cadrul unei anchete.

În context, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să evite utilizarea focului în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement, să nu se dea foc vegetației uscate sau gunoiului menajer și să nu se arunce mucuri de țigară pe iarbă uscată sau lângă păduri. De asemenea, maturii trebuie să supravegheze copiii și să nu le permită jocul cu focul.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article