Incendiu de vegetație la intrarea în Stăuceni: Pompierii luptă cu flăcările

Un incendiu de vegetație a izbucnit în amiaza zilei de astăzi la intrarea în orașul Stăuceni din municipiul Chișinău. Pompierii au intervenit la fața locului. Potrivit Inspectoratului General...

Un incendiu de vegetație a izbucnit în amiaza zilei de astăzi la intrarea în orașul Stăuceni din municipiul Chișinău. Pompierii au intervenit la fața locului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), flăcările au cuprins o suprafață extinsă de vegetație. Totodată, au fost afectați și mai mulți copaci.

„La fața locului au fost îndreptate două echipe de salvatori și pompieri. Angajații IGSU au reușit localizarea arderii la ora 13:55. În prezent, pompierii lucrează la fața locului pentru lichidarea completă a incendiului. Cauza și circumstanțele izbucnirii flăcărilor urmează a fi stabilite”, a precizat IGSU.

Solicitată de agenție, Liliana Puşcaşu, ofițer de presă al IGSU, a îndemnat cetățenii să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi ale depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când acestea sunt situate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu.

„Trebuie să fie atenți și cei care aleg să meargă la picnic. Să fie prudenți la utilizarea focului deschis şi să nu arunce la întâmplare ţigările aprinse, pentru a nu provoca un eventual incendiu. Înainte de a pleca, să se asigure că rugurile sunt stinse cu apă şi acoperite cu pământ”, a menționat Liliana Pușcașu.

Până pe data de 6 septembrie curent, pe întreg teritoriul țării rămâne a fi valabil Codul galben de pericol de incendiu.

In this article